Gratis fragt på alle medlemskaber
samt alle ordrer over 279,-

Min kurv

Your cart is empty
Kurv

Min kurv

Your cart is empty

Kurv

Hundeskål til fodring

Hvilken hundeskål skal jeg vælge?

Hej Kim.

Min hund får mest tørfoder og indimellem lidt dåsemad oven i, for at det skal smage bedre. Af ren nysgerrighed vil jeg høre, hvilken type foderskål og vandskål du vil anbefale.

Venlig hilsen
Pia Jensen

Kim svarer

Jeg foretrækker skåle i keramik uden farver og rustfrit stål for at være sikker på, at materialerne ikke kan udløse allergi.

Når du vælger en hundeskål af plastik, kan du risikere, at din hund ikke kan tåle materialet eller udvikler en allergisk reaktion.

Vær opmærksom på, at hundesnuder er forskellige i længde og bredde. Du skal derfor finde en hundeskål, der passer til din hunds snude og er bred nok til at den kan bevæge hovedet, mens den spiser. Husk, at de fleste hunde bruger tungen, både når de skal indtage vand og foder.

scroll

Dyrlægen svarer:

Hej Pia

Først og fremmest tak for dit spørgsmål – som er yderst relevant. Uanset om du fodrer med dåsemad, tørfoder eller en blanding, så har du mange muligheder at vælge imellem.

Hundeskål uden allergi

Der findes et utal af almindelige foderskåle til hunde i både plastik, keramik, rustfrit stål og forskellige metal legeringer. Jeg foretrækker skåle i keramik uden farver og rustfrit stål for at være sikker på, at materialerne ikke kan udløse allergi. Når du vælger en hundeskål af plastik, kan du risikere, at din hund ikke kan tåle materialet eller udvikler en allergisk reaktion.

Vær opmærksom på, at hundesnuder er forskellige i længde og bredde. Du skal derfor finde en hundeskål, der passer til din hunds snude og er bred nok til at den kan bevæge hovedet, mens den spiser. Husk, at de fleste hunde bruger tungen, både når de skal indtage vand og foder.

Der findes også en anden type hundeskåle heriblandt slow-feed og gummi måtter med dupper, som stimulerer og aktiverer din hund under måltidet, så den bruger længere tid på at spise foderpillerne. Denne type ”hundeskåle” er særligt gode til de lidt mere ”madglade” hunde, som har en tendens til at sluge foderet.

Hvor skal hundeskålen placeres

Når du skal vælge et sted til din hundeskål, bør du vælge et sted, som hunden har adgang til på alle tider af døgnet. Placering af foder- og vandskålen bør desuden være på et vaskbart gulv eksempelvis i køkkenet eller bryggerset. Vær dog opmærksom på, at din hundeskål står nogenlunde fast på underlaget – specielt vandskålen, da det ellers kan forsage et meget vådt gulv rundt om skålen.

Da hunde sædvanligvis spiser, mens de står op, er der visse hunde, som kløjes i maden, fordi skålen er for langt væk. Enten triller foderpillerne ud af munden eller også hoster og hakker de, mens de forsøger at sluge foderet. Til dem findes der foderstativer, hvor du kan placere mad- og vandskålen i hver sin holder. Hvis du lige har fået hund, så hold øje med dens spisevaner i starten og notér dig dens behov.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal give din hund tørfoder eller opblødt foder, kan du læse mit svar på dette her.

Alternativ til hundeskål

Der findes også andre måder, du kan fodre på og alternativer til hundeskålen, som giver en kombination af leg – stimulation af sanserne – belønning og slow-fodring:

Du kan eksempelvis selv lave din egen aktivitets beholder som f.eks. en kildevandsflaske, som du fylder med det afmålte måltid, så din hund kan bruge tid på at få foderpillerne ud af flaskehalsen. Du kan også stimulere din hunds sanser ved at gemme foder rundt omkring i haven eller i huset. På den måde kan du variere måltiderne og samtidig aktivere hunden gennem leg. Man kan sagtens både bruge den sædvanlige hundeskål eksempelvis om morgenen og supplere med aktivitetsfodring om eftermiddagen/aftenen.

… Og med hensyn til vandskålen, så giv altid din hund rigeligt med frisk vand helst flere gange dagligt.

Hver gang din hund drikker, afsætter den millioner af bakterier til drikkevandet. Du bør derfor ofte rense hundeskålene og udskifte vandet i vandskålen flere gange dagligt – eksempelvis hver gang du giver din hund et nyt måltid.

Med venlig hilsen fra
Kim Hesvang, Dyrlæge

Nyhedsbrev

Vidste du at....

  • Mere end 10 % af alle hunde i Danmark er Labrador retrievere?

  • Der lever omkring 600.000 hunde i Danmark, og at mellem 20-25 % af danske hjem har hund?

  • Hundeejere har 24 % mindre risiko for en tidlig død?

  • Vidste du, at Dansk Kennel Klub har registreret 26% flere hunde under coronanedlukningen end ellers?

  • Vidste du, at de australske aboriginfolk brugte hunde som måleenhed til at måle kulde? De sov sammen med hunde, og hvis det var 4 eller 5 hunde koldt, var det ret koldt. 

  • Vidste du, at en hund kan lære op til 1.000 ord? Og de fleste kender omkring 60, som de kan skelne uden videre.

  • Vidste du, at to hunde overlevede Titanics forlis i 1912. En pekingeser og en pomeranian.

  • Vidste du, at en hunds næsehule er 30-40 gange større end menneskets? Der er gode grunde til, at de har så god en lugtesans! Vi har 5 mio. lugteceller - en hund af 220 mio.!

  • Vidste du at en hund hører 10 gange bedre end et menneske, og at den blandt andet kan høre overtoner, som vi slet ikke kan registrere?

  • Vidste du, at hundens knurhår er så følsomme, at de kan mærke ændringer i vindens hastighed?

  • Vidste du, at en hund kun har svedkirtler mellem trædepuderne? Ellers kommer den af med varme ved at halse.

  • Vidste du at amerikanerne bruger flere penge på hundemad end på babymad?

    PlanetHundo

    Fiskerbakken 5
    3250 Gilleleje

    Kontakt

    hej@planethundo.dk
    Tlf.: 53 83 88 09
    Kontakt os her

    Din konto

    Login
    Abonnement

    © Copyright // PlanetHundo, 2021 // Alle rettigheder forbeholdes